Kontakt: +385 (0) 52 / 602 - 200 | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; PRIJAVA KVARA: +385 (0) 52 / 602 - 260 | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

eposta banner

Proizvodnja

Analiza kvalitete sirove vode na izvorima Sv. Ivan, Gradole, Bulaž i akumulaciji Butoniga pokazuju da te vode zahtjevaju obradu prije puštanja u vodoopskrbni sustav. Na postrojenjima za kondicioniranje vode u Sv. Ivanu, Gradolama i akumulaciji Butoniga se iz sirove vode uklanjaju eventualno prisutne štetne tvari i proizvodi zdravstveno ispravna voda za piće.

SIROVA VODA

Analiza kvalitete sirove vode na izvorima Sv. Ivan, Gradole, Bulaž i akumulaciji Butoniga pokazuju da te vode zahtjevaju obradu prije puštanja u vodoopskrbni sustav. Kod analize pojedinih parametara ne smije se izjednačavati pojam sirove vode u prirodi i kondicionirane vode za piće u vodoopskrbnom sustavu.
Izvori Sv. Ivan, Gradole i Bulaž  tipično krški izvori koji na povećanje protoka uslijed padalina reagiraju povišenom mutnoćom. Povećanje mutnoće nosi sa sobom i povećanje sadržaja organske tvari, spojeva dušika i mikrobiološko zagađenje. U periodu bez padalina kemijska kvaliteta sirove vode je znatno bolja. Mikrobiološko onečišćenje prisutno je tijekom cijele godine.

KONDICIONIRANA VODA

Na postrojenjima za kondicioniranje vode u Sv. Ivanu, Gradolama i akumulaciji Butoniga se iz sirove vode uklanjaju eventualno prisutne štetne tvari i proizvodi zdravstveno ispravna voda za piće. Osnovne faze proizvodnje su predobrada koja se ovisno o postrojenju sastoji od koagulacije, flokulacije, flotacije ili taloženja, zatim od brze filtracije, na postrojenju Butoniga i ozonizacije i spore filtracije te na kraju dezinfekcije. Uvođenjem HACCP sustava te prepoznavanjem i nadziranjem kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnji i distribuciji dodatno se povećala sigurnost vode za piće.

 

Uprava Društva

Istarski vodovod d.o.o. Buzet
Sv. Ivan 8
52420 Buzet

T: +385 52 602 200
F: +385 52 602 201
E: info(at)ivb.hr

Prijavite kvar

 
Vaša e-mail adresa 
Ime i prezime 
Adresa 
Opis kvara 
Molimo unesite sljedeća slova 
 
    

Kontakt forma

 
Vaša e-mail adresa 
Ime i prezime 
Adresa 
Pitanje 
Molimo unesite sljedeća slova