Kontakt: +385 (0) 52 / 602 - 200 | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; PRIJAVA KVARA: +385 (0) 52 / 602 - 260 | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

eposta banner

O Društvu

Trgovačko društvo Istarski vodovod d.o.o. Buzet registrirano je 1995. godine kao trgovačko društvo za proizvodnju i distribuciju vode. Pravni oblik Društva je društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Buzetu. Vlasnici Društva su jedinice lokalne i područne samouprave (općine, gradovi) koje s temeljnim ulozima sudjeluju u temeljnom kapitalu društva, a njihovi predstavnici čine Skupštinu društva i Nadzorni odbor društva.

 

Povijest Društva

Kamen temeljac, oblika malog obeliska s pohranjenom posvetom o početku izgradnje na pergament papiru, kao simbol početka izgradnje velikog Istarskog vodovoda, postavljen je u blizini crkvice Sv. Ivana kod Buzeta, dana 28. listopada 1930. godine. Do 28. listopada 1933. godine kada je kompleks svečano pušten u pogon, bili su izvedeni svi radovi na kaptaži izvora, uređaji za kondicioniranje vode, strojarnica, gravitacijski cjevovod od Buzeta do Sv. Stjepana, crpna stanica Sv. Stjepan, tlačni cjevovod, rezervoar Medici i opskrbni cjevovod Medici, Leganisi, Oprtalj, Triban, Buje.

zastava

 

povijest

 

Osnovni podaci

Tvrtka: Istarski vodovod d.o.o., za proizvodnju i distribuciju vode
Skraćeni naziv: Istarski vodovod d.o.o.
Sjedište: Sv. Ivan 8, 52420 Buzet

Temeljni kapital: 378.000.000,00 kn
Matični broj subjekta: 03062112
OIB: 13269963589

Žiro račun: 2402006-1100080108
Erste & Steiermarkische bank d.d.
SWIFT: ESBCHR22
IBAN: HR66 2402 0061 1000 8010 8

Registarski sud: Trgovački sud u Rijeci, stalna služba u Pazinu pod MBS 040004424

Sustav Kvalitete

Konstantnim razvojen kvalitetnijeg sustava kondicioniranja vode te njenog transporta do potrošača Istarski vodovod d.o.o nastoji osigurati dovoljnu količinu zdravstveno ispravne vode za piće za opskrbu stanovništva na području djelovanja Društva.

ISO 9001

U studenome 2005. godine Istarski vodovod je prvi put dobio certifikat ISO 9001:2000, nakon čega su uspješno provedene dvije nadzorne posjete i recertifikacija sustava u 2008. godini. U 2009. i 2010. godini uspješno su provedene dvije nadzorne posjete prema revidiranoj normi ISO 9001:2008. U stedenome uspješno je provedena recertifikacija sustava.

HACCP

U Istarskom vodovodu 2007. godine uveden je preventivni sustav samokontrole, HACCP sustav, kojega je potvrdila certifikacijska kuća Bureau Veritas. Od tada se redovito održavaju sastanci multidisciplinarnog HACCP tima koji nadzire funkcioniranje sustava i identificira područja njegovog kontinuiranog poboljšanja.

Posao i karijera

Poslovanje i organizacija Društva temelji se na timskom radu mlađih i starijih zaposlenika. Sinergija entuzijazma mlađih i iskustvo starijih zaposlenika, koje se temelji na uzajamnom uvažavanju i povjerenju, formula je za kvalitetan rad. Zaposlenicima omogućujemo trajnu edukaciju i usavršavanje, čime se osposobljavaju za samostalniji i produktivniji rad.

Dan voda

Svjetski dan voda (World Water Day) obilježava se svake godine 22. ožujka. Tako će se tradicionalno obilježiti i ove godine u cijelom svijetu. Prve važne preporuke o problemima vezanim uz vodu bile su dogovorene na konferenciji Ujedinjenih naroda koja je održana 1977. godine u Argentini. Nakon konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Brazilu, Opća skupština UN-a odlučila je da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda.
Na svjetski dan voda upozorava se na probleme vezane uz vodu i vodne resurse. Prema podacima Ujedinjenih naroda više od milijardu ljudi na Zemlji nema stalan pristup zdravoj vodi.  
Hrvatska ima velike količine pitkih voda, s toga je na petom mjestu u Europi po obnovljivim zalihama vode. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode obilježava Svjetski dan voda aktivnostima u sklopu svoga djelokruga rada.
Na svjetski dan voda podsjeća se koliko je važna kvaliteta vode koju pijemo i koristimo u svakodnevnom životu. Kako bi znali koristimo li zdravstveno ispravnu vodu ona se analizira u laboratorijima diljem svijeta. Preduvjet pouzdanosti ispitivanja voda su osposobljeni laboratoriji koji rade sukladno normi ISO/IEC 17025.

Radna okolina

Svaki  zaposlenik ima svoj doprinos u   poslovanju i  ukupnom  rezultatu Društva. Posebna se  pozornost  posvećuje  planiranju razvoja ljudskih potencijala. Temeljna načela kojima se Društvo rukovodi su etičnost  u poslovanju, jednake mogućnosti i uvjeti  rada za sve zaposlenike, ravnopravnost i zaštita  ljudskih  prava,  kao i  mogućnost  trajne  edukacije  i  usavršavanja.

O Nama

O nama

Upravljačka struktura

Istarski vodovod,izgrađen 1933. godine , danas predstavlja respektabilan vodoopskrbni sustav i u hrvatskih okvirima. Djeluje na području 28 gradova i općina te dijelu općine Pićan. Obuhvaća četiri izvora: Sveti Ivan, Gradole, Bulaž i akumulaciju Butoniga. Raspolaže proizvodnim kapacitetom od 2.400 litara vode u sekundi. Može se pohvaliti s 2.230 kilometara cjevovoda te preko 60.000 potrošnih mjesta. Oko 99,7 posto stanovnika priključeno je na javni vodoopskrbni sustav.

Kao trgovačko društvo za proizvodnju i distribuciju vode Istarski vodovod registriran je 1995. godine. Vlasnici društva su općine i gradovi koji s temeljnim ulozima sudjeluju u temeljnom kapitalu. Zapošljava 327 radnika.

Sjedište mu je u Buzetu, djeluje na pet lokacijski odvojenih poslovnih jedinica u Bujama, Buzetu, Pazinu, Poreču i Rovinju i šest ispostava (Karojba, Kaštelir, Novigrad, Umag, Vrsar i Žminj), a proizvodnja vode odvija se u radnim jedinicama smještenima u blizini izvora odakle se crpi voda: Sveti Ivan, Gradole te akumulacijsko jezero Butoniga.

Vlasnička struktura

Skupštinu društva Istarskog vodovoda d.o.o. Buzet čine zakonski predstavnici Gradova i Općina osnivača Društva.

Temeljem Odluke o imenovanju predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine Društva, odabrani su:

Zakonska regulativa

Ovdje možete pronaći neke od pravnih akata koji reguliraju djelatnost i poslovanje Istarskog vodovoda.

Uprava Društva

Istarski vodovod d.o.o. Buzet
Sv. Ivan 8
52420 Buzet

T: +385 52 602 200
F: +385 52 602 201
E: info(at)ivb.hr

Prijavite kvar

 
Vaša e-mail adresa 
Ime i prezime 
Adresa 
Opis kvara 
Molimo unesite sljedeća slova 
 
    

Kontakt forma

 
Vaša e-mail adresa 
Ime i prezime 
Adresa 
Pitanje 
Molimo unesite sljedeća slova