Obavijesti
17.07.2024. PJ Poreč - šire područje
16.07.2024. PJ Buzet - šire područje
04.07.2024. PJ Pazin - šire područje
03.07.2024. PJ Buje - Grad Umag
08 11

Istarski vodovod uvodi mogućnost online plaćanja kreditnim i debitnim karticama, mobilnim aplikacijama i kriptovalutama

Istarski vodovod d.o.o. uveo je nekoliko novih mogućnosti plaćanja računa za vodne usluge, kako bi svojim potrošačima omogućio brže i lakše podmirenje svojih obveza. Putem Internet korisničkog portala https://iportal.ivb.hr potrošači odsad mogu primati te brzo i jednostavno, sa samo nekoliko klikova, putem kreditnih kartica, mobilnim plaćanjem ili kriptovalutama platiti svoje račune.

Uvedeni sustav naplate prihvaća MasterCard, Visa, Maestro i Diners kreditne i debitne kartice, te najpopularnije kriptovalute poput Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha te Ethereuma.

Istarski vodovod postao je tako prvi javni isporučitelj vodnih usluga u Hrvatskoj koji pruža mogućnost kripto plaćanja računa za komunalne usluge.

Račune Istarskog vodovoda moguće je plaćati i u sve popularnijim mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay u čijoj se aplikaciji možete registrirati za direktno primanje računa i plaćanja doslovno s dva klika na zaslonu vašeg mobilnog telefona.

Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda: “Želja je Istarskog vodovoda prilagoditi se svim suvremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svoga vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšati ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, pogotovo onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva, a nije zanemarivo da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova i to sve iz udobnosti svoga doma. Time smo povećali broj usluga našim potrošačima koje nam omogućuju moderne informacijske tehnologije. No tu nećemo stati jer namjera nam je u idućem razdoblju potrošačima digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi većinu postupaka mogli izvršiti putem web aplikacije bez previše nepotrebne papirologije i dolazaka u naše poslovne jedinice.”

Web aplikacija iPortal koristi WSpay sigurni sustav za internet autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica u realnom vremenu. Kod plaćanja kriptovalutama koristi se kripto platforma PayCek, gdje iako kupac vrši uplatu u kriptovalutama, račun je temeljen na kunskoj vrijednosti i PayCek ga odmah pretvara u kune. PayCek preporuča korištenje jednog od osobnih walleta poput Trusta ili Exodusa s kojima transakcije bez problema prolaze, a kriptovalute pohranjene unutar njih su u potpunosti vaše vlasništvo.

Istarski vodovod je tako unaprijedio svoje dosadašnje usluge na Internet korisničkom portalu https://iportal.ivb.hr, koji je dosad pružao pristup podacima o očitavanju vodomjera, podacima o potrošnji, iznosima faktura te dostavu računa za isporučene vodne usluge putem web aplikacije i e-maila u PDF formatu.

Registracija pretplatničkog računa vrši se pomoću nekog od računa za vodne usluge dobivenog u posljednjih šest mjeseci, a korisnički račun mogu otvoriti domaće i strane fizičke osobe s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Usluga za sve potrošače potpuno je besplatna, a prijava je maksimalno pojednostavljena.