Obavijesti
14.06.2024. PJ Poreč - šire područje
14.06.2024. PJ Buje - Grad Umag i Novigrad
23 03

Svijetski dan voda - otvorena vrata istarskog vodovoda – info dan

Svjetski dana voda, u četvrtak 22. ožujka, obilježen je već tradicionalno “Otvorenim vratima Istarskog vodovoda“, uz posjete brojnih organiziranih grupa svih uzrasta.

Obilasci su , uz stručno vodstvo, bili omogućeni izvorištu i ostalim pratećim objektima u Buzetu i postrojenju Butoniga.

Uz info štandove „Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč“ i „Istarskog vodovoda Buzet“, program je“ Otvorenih vrata“ sadržajno obogaćen i“ Prezentacijskim Info danom“, predstavljanjem projekta „Castwater“ i nove Internet stranice Društva.
Porečki Institut za poljoprivredu i turizam predstavio je projekt „Castwater“ i obogatio ga izlaganjima brojnih dionika, baveći se problematikom promicanja održivog upravljanja vodnim resursima u turizmu, kao i ukazivanju na egzistencijalnu važnost vode.

Nastavno na tu temu jučer, na dan voda 22. ožujka ove godine, UN je pokrenuo razvojnu inicijativu "Internacionalnu dekadu za akcije: Voda za održivi razvoj".

Tim povodom, Istarski vodovod iskoristio je priliku za predstavljanje nove Internet stranice društva. Željeći iskoristiti moderne komunikacije i primjeniti ih u svoje poslovanje Istarski vodovod pristupio je izgradnji platforme za još snažniji ulazak u digitalnu transformaciju okrenut njegovim potrošačima i edukaciji o značajnosti vode kao prirodnog resursa koji Istarski vodovod zahvaća, prerađuje i distribuira u vrlo velikim količinama uz potpunu zdravstvenu ispravnost prema svakom svom potrošaču 24/7/365.

dan-voda-001.JPG
dan-voda-002.JPG
dan-voda-004.JPG
dan-voda-005.JPG
dan-voda-006.JPG
dan-voda-007.JPG